Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

Velké ocenění pro Santa Margherita - Vinařství roku 2021

Velké ocenění pro Santa Margherita - Vinařství roku 2021

Santa Margherita

Společnost Santa Margherita Wine Group získala titul "Vinařství roku" udělené průvodcem Gambero Rosso v kategorii "Italská vína 2021". Gambero Rosso je jedna z nejprestižnějších vinařských publikací v Itálii. V roce 2019 Santa Margherita prodala více než 22 milionů lahví v 94 zemích po celém světě.


"Jsme mimořádně hrdí na to, že jsme dostali toto ocenění," říká Beniamino Garofolo, generální ředitel společnosti Santa Margherita Wine Group. "Pozitivní zpětná vazba je potvrzením toho, co rodina Marzotto dosud vytvořila a přínosem všechny, kteří s nimi spolupracovali, aby se tento sen stal skutečným."

Santa Margherita je italský příběh o vášni, tvrdé práci, hodnotách a tradici, který začal v roce 1935 díky vizi hraběte Gaetana Marzotto a jeho víře v moderní a efektivní zemědělské metody založené na sbližování člověka, přírody a technologií. Od té doby uplynulo 86 let, hlavní zásady se časem změnily a díky tomu se z Marzottovho snu stal jedno z předních producentů vín v Itálii. Skupinu vlastní čtyři bratři, 3. generace rodiny Marzotto. Gaetano Marzotto je prezidentem skupiny, Stefano Marzotto je prezidentem společnosti Zignago Holding, Luca Marzotto je viceprezidentem skupiny a Nicolò Marzotto je členem představenstva.

 

Santa Marherita dnes vlastní deset různých vinařství v nejkrásnějších vinařských oblastech Itálie od východní části Veneta až po Sicílii, od vrchů Valdobbiadene a Refrontolo po Franciacortu, od Alto Adige po Lugano, Chianti Classico, Marem, Sicílii a Sardinii. Vinohrady se rozprostírají na ploše 712 hektarech, z nichž 70 % vlastní skupina přímo a více než polovina je ekologicky obhospodařovaná.

Pod křídla společnosti Santa Margherita patří vinařství: Santa Margherita, Torresella, Kettmeir, Lamole di Lamole, Ca 'del Bosco, Cà Maioli, Tenuta Sassoregale, Vistarenni, Terrelíade a Cantina Mesa.

Některá z těchto vinařství by dnes nebyla v pozici, aby se mohli mezinárodně uplatnit na trhu, pokud by byla samostatnými subjekty, ale prostřednictvím skupiny Santa Margherita získala významnou pozici i ve světě. Důležitá je rovnováha mezi velkými a méně známými značkami. Santa Margherita Wine Group byla jedním z průkopníků v přeměně odrůdy Glera z Valdobbiadene na Prosecco, které dnes udává trendy. Společnost uvedla na trh v roce 1980 víno Pinot Grigio a téměř hned se stalo jedním z nejprodávanějších vín v USA. Skupina vždy vynikla díky svým neobvyklými, ale obezřetnými možnostmi, schopnými předvídat změny v chutích a návycích spotřebitelů. 

Inovace

Inovace jsou základním kamenem skupiny Santa Margherita a charakteristickým znakem všech jejich vinařství. Osvědčené postupy jsou nyní součástí každodenní činnosti ve vinařstvích a zahrnují například podzemní kapkové zavlažování, ochranu biodiverzity, opětovné zalesňování, automatickou výrobu energie z obnovitelných zdrojů, vše ve víře s ohledem na přírodní cykly. Santa Margherita se intenzivně soustředila na svůj největší program "uhlíkové neutrality", jaký kdy italské vinařství podniklo, s eliminací uhlíkové stopy téměř 2 milionů lahví vyrobených ročně tak, že více než 90 % svých lahví vyrobí ve vlastním provozu.

 

V průběhu let se inovace rozšířily i do dalších oblastí podnikání jako je export a digitalizace. Export prošel v roce 2016 rozsáhlou modernizací založením dceřiné společnosti pro dovoz a distribuci vín v USA se sídlem v Miami. Společnost je vždy připravena rozšířit rozsah svých analýz a může se pochlubit úspěchy jako je prodej vín v Karibiku a Mexiku.

Inovace v oblasti digitalizace znamenají předvídání nových trendů prostřednictvím přijetí nových formátů jako jsou podcasty, digitální rozhovory, interaktivní webové stránky či online degustace. To vše dělá Santa Margherita Wine Group skvělou společností a proto získala ocenění "Vinařství roku."

Stále existuje prostor pro inovativní nápady a neustále se vyvíjející postupy, které mají své kořeny pevně zakotveny v tradici a dědictví, které se tradují z generace na generaci a bude tomu tak i v budoucnu.

Úspěch skupiny se zakládá na široké a rozmanité škále vín, která jsou schopna uspokojit požadavky stále více globalizovaného trhu a nabídnout spotřebitelům jedinečnou záruku trvale vysoké kvality vín.

 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.