Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

Tokajské víno dodá jiskru každému vánočnímu stolu

Tokajské víno dodá jiskru každému vánočnímu stolu

Ostrožovič

O Vánocích je třeba si dopřát to nejlepší sobě i svým blízkým. Tokajský výběr je označován jako víno králů, je neodmyslitelnou součástí vánočního stolu.

Vánoční tokajská akce jen do 24.12. - 10% sleva na Tokajský výběr 3,4,5 a 6putnový a dárkový box.


Světově oceňovaná vína vhodně doplní vaše sváteční menu nebo potěší jako dar. Jsou výrazná v chuti i vůni, s aroma černé kávy a hořké čokolády. Tokajská půda jim dodala minerální chuť. Kdo by odolal tomuto jantarovému zlatu?

U slova „tokajská“ si většinou představíte putnová vína. Jsou to takzvané tokajské výběry. Vyrábějí se tradiční oxidativní metodou z tokajských odrůd Furmint, Lipovina a Muškát žlutý. K výběrům neodmyslitelně patří ručně sklizené cibéby – zdravé bobule hroznů napadené ušlechtilou formou plísně Botrytis cinerea, která naruší slupku, a tím se z bobule odpaří voda a koncentruje cukr.

Cibéby jsou jedinečné právě ve vinohradnické oblasti Tokaj. Nevytvoří se také každý rok, proto jsou „putnová“ vína tak vzácná. Putna je historický název, byly to dřevěné koše, do každé se vešlo cca 25 kg hroznů. Podle počtu putní na tzv. gönský sud (136 litrů) se rozlišují tří až šestiputnová vína. Tokajský výběr musí zrát v dřevěném sudu minimálně tři roky, z toho alespoň dva roky v klasickém tufovém sklepě.

V naší nabídce naleznete Tokajský výběr 3, 4, 5 a 6putnový. Pod stromeček se bude hodit dárkový set dvou vín v dřevěném boxu.

Ostrožovič Tokajský výběr 3-putnový 2004

Noblesní bílé víno zlaté jantarově barvy s bohatou slzou na sklenici Typická chlebovinka v buketu je podtržena tóny sušeného ovoce, bohatou mineralitou v chuti a s potenciálem zrání.

Ukázat víno na eshopu

 

 

Ostrožovič Tokajský výběr 4-putnový 2003

Vysoce kvalitní výběrové víno, které se vyrábí přidáním 4 věder, tj. 88 kg cibéb do 136 l mladého suchého vína. Je zlato žluté barvy s intenzivním nahnědlým odstínem. Sladké, příjemně aromatické s výraznou chlebovinkou. V sudech dozrává min. 6 let.

Ukázat víno na eshopu

 

Ostrožovič Tokajský výběr 5-putnový 2003

Víno s klasickým tokajským projevem. Výrazné ve vůni i chuti. Tóny sušeného ovoce, kávy a hořké čokolády. Dlouhý, medově oxidativní závěr.

Ukázat víno na eshopu

 

 

Ostrožovič Tokajský výběr 6-putnový 2003

Šest drahocených věder pravých tokajských cibéb (hrozinek) dobře ukrytých v tomto víně dává jeho chuti pečeť maximální kvality. Je to to nejvzácnější, co nám tokajský regon může nabídnout.

Ukázat víno na eshopu

Ostrožovič - Set pro sladkých 365 dní v roce

Balíček tří tokajských vín pro 365 sladkých dní do nového roku, Krásný dárek a dokonalá vína pro sváteční vánoční atmosféru. Set obsahuje 3putnový, 6putnový a 5putnový tokajský výběr Ostrožovič.

Světově oceňovaná vína, která jsou výrazná v chuti i vůni, s aroma černé kávy a hořké čokolády. Tokajská půda jim dodala minerální chuť. Kdo by odolal tomuto jantarovému zlatu.

Ukázat set na eshopu

 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.