Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Elena Walch - italské vinařství se ženským šarmem

Elena Walch - italské vinařství se ženským šarmem

Elena Walch

Rodinné vinařství Eleny Walch a dcer Julie a Karolíny patří k nejlepším v oblasti Alto-Adige. Opírá se o mikroklimatické podmínky oblasti s důrazem na inovaci. Se dvěma skvělými polohami - Castel Ringberg při Lago di Caldaro a Kastelaz v Tramínu staví architekturu chuti na jemných odrůdových odstínech, které upřednostňují původ.

Všechna vína Eleny Walch najdete v našem katalogu.


 

Majitelka Elena Walch pracovala jako architektka, což se odráží nejen v moderní koncepci vinařství, ale i v charakteru a stavbě vín. Dnes vinařství vedou její dvě dcery Julie a Karolína, které jsou již pátou generací vinařské rodiny. Obě vystudovali enologii v Burgundsku a pracovaly v Bordeaux a Adelaide. Největší důraz kladou proto na terroir, vína musí být individuálním vyjádřením půdy, podnebí a pěstování ve vinici, kvalita vína se vytváří ve vinohradu.

Vinařství Elena Walch vlastní 60ha vinic. Velký důraz klade na ochranu životního prostředí s odkazem pro další generace. Ve vinici Castel Ringberg si dělají vlastní kompost, vysazují různé druhy luštěnin s cílem stimulovat úrodnost půdy a zlepšit prostor pro révu, nepoužívají herbicidy, dělají střídavé sekání řádků s cílem zachovat přírodní stanoviště prospěšného hmyzu, ve sklepě se snaží šetřit spotřebu energie.

 

Vína z Alto Adige

Vigna Castel Ringberg má jedinečný terroir. Renesanční zámek postavený habsburskou dynastií v roce 1620 se rozprostírá na 20 hektarech s vinohrady. Je to největší vinice Elena Walch a pravděpodobně i Alto Adige. Strmé svahy na severní straně dolomitské hory hřebene Mendola obsahují 30 000 let staré štěrky od řeky Adige, které se na některých místech střídají s více než 20 000 ročními vápencovými úrodnými půdami.

Na jihu, a také na severu vinice jsou hlavně sypké načervenalé zbytky vápence. Toto vše umožňuje optimální pěstování révy a výrobu jedinečných odrůdových vín.

Díky mírnému klimatu ovlivněné nedalekým jezerem a ideální nadmořské výšce kolem 330 metrů, rok co rok přináší vinohrad hrozny té nejvyšší kvality. Hlavními bílými odrůdami jsou Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon, Riesling a z modrých Cabernet Sauvignon a Lagrein.

 

 

Ideální poloha

Vigna Kastelaz má impozantní polohu nad vesnicí Tramin a je jednou z nejvzácnějších expozic na jihu v Alto Adige, jelikož většina vinic v tomto regionu je směrem na východ nebo západ.

Terasy vinic ve výši přibližně 360 metrů nad mořem jsou osazeny odrůdami Gewürztraminer a Merlot. Lehké křídové půdy spolu s mikroklimatickými podmínkami vytvářejí vína, které si zaslouží predikát "jedinečnosti".

Řada Selezione je určena do gastronomie. Jde o odrůdová vína, které jsou vyráběny z vlastních i pronajatých vinic. Bílá vína vyzrávají v nerezových tancích při nižší teplotě, tím si zachovávají primárně ovocné a herbální tóny. Červené vína zrají ve velkých dubových sudech s důrazem zachovat jejich ovocně kořenitý charakter.

 

Vyšším stupněm v hierarchii vín jsou vína z vlastních vinic Castel Ringberg a Kastelaz. Část vína vyzrává v nerezových tancích, část fermentuje ve francouzských dubových sudech Allier. Scelují se před lahvováním. Vína jsou komplexnější s výborným potenciálem zrát i desetiletí.

Vlajkovou lodí vinařství Elena Walch je velké bílé cuvée vyrobené z vlastních nejlepších poloh a hroznů. Beyond the Clouds je reprezentant nejlepších vín regionu Alto Adige.

Základ tvoří odrůda Chardonnay, která když dosáhne optimální zralosti, sklízí se s ostatními odrůdami a spolu jsou lisovány a následně spolu fermentují v nových francouzských dubových barikových sudech. Elegantní víno se ženským šarmem, které zraje do krásy.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.