Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

Makovo - višňová kostka s mascarpone - RECEPT a tip na víno

Makovo - višňová kostka s mascarpone - RECEPT a tip na víno

Miluron
Párování jídla a vína

Naše Lenka ráda připravuje jídla a koláče ze sezónní zeleniny a ovoce. Jelikož momentálně je v ovocných sadech čas zrání višní, přichystala pro vás letní recept na Makovo - višňovou kostku s krémem mascarpone a k němu jsem zvolila víno Summer Bubbles Višeň z vinařství Miluron. Ovocná vína mají své zvláštní postavení, většina lidí je vyhledává pro jejich sladkou ovocnou chuť. Zkuste proto kombinaci višně s višní.

Inspirujte se dalšími recepty na našem blogu


Makovo - višňová kostka s krémem mascarpone 

Čas přípravy: 5 min a doba pečení 30 min
Počet porcí: cca 12 ks 

 

Korpus
150 g mletý mák
4 ks vejce 
130 g třtinový cukr
50 g mleté mandle
1 kl lžička rumu
90 g másla
1 višňová povidla
Krém
500 g mascarpone
150 ml smetana ke šlehání
2 x vanilkový cukr
třtinový cukr podle chuti
200 g višně (čerstvé, mražené, zavařené podle dostupnosti)

Postup

1. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Malý plech 20 x 20 cm vyložíme papírem na pečení.

2.  Vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme po jednom žloutky. Pak vmícháme mletý mák, mleté mandle a rum.

3. Bílky vyšleháme samostatně na tuhý sníh a zlehka ho přimícháme do těsta. Vylijeme do formy a pečeme na 170 °C asi 25-30 minut záleží od trouby. Během pečení zkoušíme špejlí.

4.  Po upečení korpus necháme vychladnout a prořízneme ho na dvě stejné části. Spodní korpus natřeme povidly.
 

Krém: Dohromady šleháme mascarpone, šlehačku, vanilkový cukr a podle chuti třtinový cukr, krátce zašleháme višně. Na povidla natřeme krém a položíme druhý korpus. Trochu krému necháme a můžeme jím tenkou vrstvou potřít horní korpus a ozdobit višněmi.

Koláč dáme na hodinku do lednice a pak můžeme pokrájet na kostičky. Kolem 12 ks, ale záleží na každém, jakou velikost kostky zvolí.

Sommeliérka doporučuje vhodné víno 

K výběru tohoto ovocného vína mě inspiroval recept od Lenky. Makovo višňovou kostku s krémem ideálně doplní jemně podchlazené, višňové polosladké víno z vinařství Miluron edice Summer Bubbles, které ještě výrazněji podtrhne višňovou chuť.

Doporučení sommeliérky:

Summer Bubbles Višeň

Růžové víno - polosladké - Slovensko

Sycený ovocný vinný nápoj v kategorii polosladké okamžitě překvapí svou přirozenou svěžestí a kyselinkou. Třešňově ovocná barva. Ve vůni i v chuti dominují zralé šťavnaté višně. V chuti sladké, jemně perlivé. Ukázat víno na eshopu.

Vinařství Miluron

Miluron je mladé slovenské vinařství, které se snaží svým inovativním přístupem přinést nové nepoznané chutě. Vinařství je zaměřeno na výrobu ovocných vín, čímž zaručuje vysokou profesionalitu a kvalitu v této oblasti. Ovocná vína jsou samostatná kategorie vín, na trhu stále velmi nepoznaná. Dobrý nápad, šikovné ruce a chuť udělat něco výjimečného spojila ty správné lidi do značky "Miluron". Tradiční receptura dala základ pro vznik ovocných vín. Cílem je vyrábět exkluzivní ovocná vína z poctivých surovin ze Slovenska.

Edice Summer Bubbles představuje moderní, svěží a příjemné ovocné vína s jemnými bublinkami a nižším obsahem alkoholu. V nabídce budou i mimo letní měsíce. Vinařství vsadilo na tři ověřené chutě a to višeň, jablko / bezinky a malina. Trio ovocných sycených vín si můžete vychutnat vychlazené s ledem a doplnit čerstvým ovocem.

Recept připravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno doporučila sommeliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk a cz.

 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.