Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Blog na téma Párování jídla a vína

Odejít z tématu

S růžovým vínem po celý rok v kuchyni

27. 06. 2024
Villa Maria
Ayala
Párování jídla a vína
Serena 1881
Freixenet

Růžové víno bylo kdysi považováno jen za letní víno. Ale stále více lidí pijí růžové víno po celý rok při každé příležitosti. Co si k němu dát? Stejně jako u bílého nebo červeného vína, nejlepší kombinace závisí na stylu vína, které pijete a na tom, zda je suché, sladké nebo šumivé.

Číst víc >

Treska po provensálsky a TIP na rosé Quinta do Crasto

12. 06. 2024
Párování jídla a vína
Quinta do Crasto

Vědci nám doporučují konzumovat minimálně dvakrát za týden rybí maso. Lenka si pro vás připravila lehký a zdravý oběd nebo večeři. Tmavou třesku po provensálsky. K ní vám doporučuji vyzkoušet novinku z našeho portfolia. Růžové víno z portugalského vinařství Quinta do Crasto.

Číst víc >

Jarní salát s chřestem a TIP na víno

10. 05. 2024
Villa Maria
Párování jídla a vína

Máte po zimě chuť na něco lahodného a zároveň zdravého? Připravte si jarní salát od Lenky a užijte si jeho vynikající chuť. Samozřejmě vám k salátu doporučujeme také víno. Nejlépe si jarní salát vychutnáte s bílým vínem Sauvignon Blanc z vinařství Villa Maria.

AKCE: Sauvignon až -20% do 31. 5. 2024

Číst víc >

Vepřová panenka s omáčkou a TIP na víno Emiliana

10. 04. 2024
Párování jídla a vína
Emiliana

Panenka je nejhubenější vepřové maso, které se stále častěji objevuje v restauracích v jídelním lístku. Lenka k panence připravila omáčku z pečených červených paprik a výborné škvarkové krokety. K tomuto pokrmu doporučuji červené víno z vinařství Emiliana Salvaje BIO 2022.

Číst víc >

Jarní kombinace s vínem

02. 04. 2024
Villa Maria
Párování jídla a vína
Museum
Špalek
Santa Cristina

Jaro přináší spoustu čerstvých ingrediencí a chutí, které nabízejí skvělou příležitost pro objevování různých kulinářských kombinací. Během této sezóny jsou místní tržiště plná pestré škály ovoce a zeleniny. Sezónní jarní jídla jsou obecně lehčí. Vyměňte těžší zimní vína stejným způsobem, jako recepty na bohatá dušená jídla. Namísto toho se nechte inspirovat lehkými, svěžími chutěmi, které se dokonale hodí k jarním vínům. Když je pokrm kombinuje se správným vínem, zážitek se umocní.

TIP: Jarní nabídka vín -25%

Číst víc >

Velikonoční vinné tipy od slovenských vinařů

06. 03. 2024
Pavelka
Slovenská vinařství
Mrva & Stanko
Párování jídla a vína
Každá rodina má své vlastní velikonoční menu. Vaří se uzené šunky, připravují nádivky s bylinkami nebo nadýchaný piškotový beránek. K tomuto svátku…
Číst víc >

Slovenská vína k velikonoční hostině

06. 03. 2024
Pavelka
Karpatská Perla
Slovenská vinařství
Hacaj
Párování jídla a vína
Papillon Víno od Francúza
Ať už tuto Velikonoce vaříte šunku nebo jehněčí, pravděpodobně k jídlu budete podávat víno. Nabízíme vám několik rychlých a jednoduchých tipů, které…
Číst víc >

Valentýnský čokoládový koláček a portské víno

08. 02. 2024
Graham´s
Párování jídla a vína
Vychutnejte si s námi lahodný čokoládový koláč a portské víno pro opravdu valentýnský požitek. Bohatá, sladká chuť portského vína Graham's The Tawny…
Číst víc >
Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.