Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Novinky z Graham´s - dva nové blendy

Novinky z Graham´s - dva nové blendy

Graham´s

Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12 jsou novinky v segmentu portských vín a představují moderní, inovativní přístup k portským vínům jako základ pro koktejly. Portské víno je dobré i samo o sobě, avšak dodává hřbetní kost a hloubku různým koktejlům. Od jednoduchého, ale příjemně osvěžujícího bílého portského s tonikem, plátkem citronu a snítkou máty, jak to dělají v Portugalsku, až po složitější Master at Arms. Dekadentní koktejl s tmavým rumem, grenadínou a redukcí portského vína. S Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12 vytvoříte originální a lahodné koktejly na bázi portského vína.


Graham's Blend Nº5

Blend Nº5 představuje začátek nové éry v Graham´s. Název odkazuje na 5 základních surovin k přípravě skvělého drinku Porto & Tonic a také na 5. generaci rodiny Symington. První bílé portské víno určené pro barmany k přípravě koktejlů. Víno tvoří především dvě portugalské bílé odrůdy Malvasia Fina a aromatický Moscatel Galego. Hrozny jsou ručně sklizeny. Fermentace probíhá při nízké teplotě. Do vína se následně přidává brandy (77 % obj.), aby se zastavila fermentace a víno zůstalo sladké s 19% obj. Blend Nº5 je ve skutečnosti mimořádně všestranné portské víno a přináší rozmanitost do světa koktejlů. Polosladký styl portského vína s dostatečnou sladkostí pro vyvážení hořkosti toniku.

„Blend Nº5 vyzařuje postoj a půvab tanečníka salsy,“ říká John Rogerson, asistent manažera značky. "Kdyby to byla osoba, určitě by to udělalo dojem, když vejde do místnosti."

Servis: Podává se vychlazené samostatně nebo jako koktejl Port & Tonic s tonikem, ledem, citrónem a mátou.

Graham's Blend Nº12

Blend Nº12 dostal jméno podle doby sklizně hroznů. Sklízí se o půlnoci (číslo 12) v nejvyšší nadmořské výšce, aby se zajistila svěžest. Blend Nº12 představuje odklon od portfolia klasických rubínových portských vín. Víno je především vyrobeno z portugalské modré odrůdy Touriga Nacional. Fermentace při nízké teplotě probíhá pomalu, aby se zachoval primární, ovocný styl. Do vína se následně přidává brandy (77 % obj.), aby se zastavila fermentace a víno zůstalo sladké s 19% obj. Svěží, lehké a aromatické portské víno.

„Není to první věc, na kterou si v koktejlu vzpomenete, ale když se otevře, odhalí se vám,“ vysvětluje John Rogerson.

Servírování: Podává se vychlazené samostatně nebo jako koktejl Midnight Spritz se suchým šumivým vínem, ledem, jahodou a plátkem pomeranče.

Vinařství Graham´s

Graham´s vlastní jedny z nejlepších vinic v údolí řeky Douro. Zcela nezávislá rodinná společnost je důležitým obchodníkem s vínem známým ve světě pro svoji kvalitu. Graham's byla jednou z prvních společností, které investovaly do vlastních vinic. V roce 1890 vinařství postavilo impozantní sklep ve Vila Nova de Gaia s úchvatným výhledem na Porto. Nejlepší vína pocházejí z Quinta dos Malvedos, kterou Graham´s koupil v roce 1890. Ve sklepech zrají vína od roku 1882. Od roku 1970 patří Graham´s pod Symington Family Estates, která vlastní přes 1000ha vinic v oblasti s postupným přechodem na organické pěstování révy. Paulu Symingtonovi udělil časopis Decanter v roce 2012 titul Man of the Year.

„Proč vznikly Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12? Viděli jsme potřebu omladit značku a zaujmout mladší generaci zákazníků,“ říká Anthony Symington, senior brand manažer.

Douro byla první oficiálně vymezená vinařská oblast na světě a patří do světového dědictví UNESCO. Kopcovitý terén ovlivněn kontinentálním klimatem a řekou Douro. Půda je tvořena zvětralou břidlicí. Tato členitá půda usnadňuje infiltraci dešťové vody, jakož i pronikání kořenů révy do hloubky, kde mají přístup k vodě. Letní teploty nad 40 °C, neuvěřitelně nízké množství srážek a dobře odvodněná půda znamená, že vinná réva má jedny z nejnižších výnosů na světě a přináší vysoce koncentrované hrozny.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.