Zpět Detailní filtr
Zpět
Ženy a víno - jaká vína ženy preferují?

Ženy a víno - jaká vína ženy preferují?

Kasnyik
Pavelka
Karpatská Perla
Slovenská vinařství
Fundus Regius
Žitavské vinice
Mrva & Stanko
Papillon - Víno od Francúza
Velkeer
MEA GRATI

Říká se, že každé víno je jedinečné, co se týče vůně i chuti, nese v sobě určité tajemství, proto ho mnozí přirovnávají k ženě. Víno je spjato s emocemi a upřednostňují jej ženy, které si váží života a užívají si každý moment. Mezinárodní den žen (MDŽ) 8. března je příležitostí pro oslavu žen. Jaká vína ženy preferují?

AKCE do 31.3.2024 - Namixujte si slovenská vína, šesté nejlevnější víno v košíku ZDARMA!


Ženy si častěji vybírají víno před jiným alkoholickým nápojem

Ženy mají obecně citlivější chuťové buňky a jsou schopny zachytit vůni a chuť vína lépe než muži. Vůně je důležitější pro ženy než pro muže. Dámy preferují středně plné víno s ovocným charakterem.

Při koupi vína jako dárek pro dámu je třeba zvážit více věcí. Pokud už znáte její preference, je nejlepší koupit víno, které má ráda. Pokud to nevíte, můžete požádat o doporučení od jejích přátel. Ukazuje se, že ženy se nechají uchvátit medailemi na etiketě vína více než muži.

Při výběru vína má pro ženu zásadní význam design etikety a název, zatímco muži tomuto detailu nevěnují pozornost. Ročník, odrůda, zeměpisný původ vína jsou pro většinu představitelů „něžného pohlaví“ mnohem méně důležité. Studie však ukázaly, že určité osobnostní rysy jsou spojeny s určitými víny.

Červená vína

Ženy, které se nebojí rozmanitosti, milují cestování a akceptují přirozený životní cyklus, upřednostňují červená vína. Červené víno symbolizuje sofistikovanost a ženskost, proto je ženy konzumují. Milovnice červených vín jsou považovány za finančně stabilní a ambicióznější. Tyto ženy jsou často velmi vzdělané, mají styl, jsou hedonistky a rády hýčkají sebe i ostatní.

TIPY na červená vína: Žitavské vinice Rosa 2019Karpatská Perla 4 ŽIVLY - 30. výročieFundus Regius Cabernet Sauvignon MERU cuveeKasnyik Mária Cuvée Organic, Strekov 2021Papillon Víno od Francúza Voyage Pinot Noir, BIO 2020

Bublinky

Pokud patříte do kategorie žen, pro které je šumivé víno vždy ideální volbou, pak si umíte život užít. Ženy, které upřednostňují bublinky, jsou přátelské, pohodové a pečlivé. K jejich vychutnání si nepotřebují speciální příležitosti. Naopak věří, že život by se měl slavit každý den.

Tipy na bublinky: Pavelka Sekt Blanc de Blancs BrutVelkeer Tri ruže Frizzo 2022Karpatská Perla Chardonnay sekt 2021Hacaj Feteasca Regala Extra Dry 2018Papillon Víno od Francúza BUBLINKY Pinot Noir, BIO 2020

Bílé nebo růžové?

Ženy, které rádi tvoří a navrhují, upřednostňují bílá vína. Tvrdí, že bílé víno otevírá tělesné smysly a usnadňuje proces tvorby. Také příjemné rozhovory s přáteli nebo s partnerem jsou při sklence bílého vína ještě krásnější. Milovnice bílého vína upřednostňují uvolněnou domácí atmosféru, jsou rodinně založeny a spokojeny se životem.

TIPY na biele vína: Fundus Regius Rizling rýnsky 2006Mrva & Stanko Pálava, Modra 2022VÍNO NATURAL Domin & Kušický Tramín červený BIO 2021MEA GRATI Muškát žltý 2022

Růžové víno je údajně jemnější než ostatní, a proto je preferovanou volbou pro ženy. Ve Francii je rosé vnímáno jako životní styl a symbol. Růžové víno je skvělým partnerem při neformálních setkáních s kamarádkami. Růžové víno obsahuje antioxidanty, které chrání pokožku před volnými radikály. Tyto molekuly mohou způsobit vrásky a stařecké skvrny. Pitím růžového vína pomáháte své pokožce udržet si pružnost. Růžové víno je také bohaté na vitamín C, který je nezbytný pro syntézu kolagenu.

TIPY na růžová vína: Pavelka ONA Rosé cuvée 2019Fundus Regius Cabernet Sauvignon Rose 2022MEA GRATI Pinot Noir Rosé 2022Papillon Víno od Francúza Le Rosé, BIO 2022Mrva & Stanko Cabernet Sauvignon rosé, Jasová 2022
 

Kolik vína je považováno za bezpečné pro ženy?

Doporučené množství vína, které se považuje za bezpečné pro ženy se liší v závislosti na několika faktorech včetně věku, hmotnosti, celkového zdravotního stavu a jakýchkoli léků nebo zdravotních problémů. Obecně se ženám doporučuje omezit příjem vína na maximálně jeden standardní nápoj denně. Standardní nápoj vína je obvykle definován jako 150 ml vína s 12 % objemových. alkoholu (ABV).

Antokyany ve víně mají přínos pro zdraví srdce. Víno s mírou prokazatelně snižuje stres. Udělejte si čas s vínem, máte celý život na to, abyste si jej užili.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.