Zpět Detailní filtr
Zpět

Šesté víno ZDARMA, namixujte si víno Karpatská Perla řady Pearl

Nové Perly z Karpatské Perly

Nové Perly z Karpatské Perly

Karpatská Perla
Slovenská vinařství

Vinařství Karpatská Perla právě přichází na podzimní trh s novou kolekcí vín „Pearls are born in vineyards“. V rámci představení novinek jsme vyzpovídali vinohradníka, vinaře a zároveň i majitele vinařství Karpatská Perla, aby nám blíže představil tuto kolekci vín.

ŠESTÁ PERLA GRÁTIS: Namixujte si šest vín řady Pearl z Karpatské Perly, šesté víno v košíku je automaticky zdarma.


Můžete nám prosím přiblížit novou řadu vín „Pearls born in the vineyards“?

V letošním roce 2024 se nám podařilo vysadit 6 hektarů vinic. Uzavřela se tím etapa budování našich vinic. Nyní máme 60 hektarů na čtyřech lokalitách – v Modre, na Svatém Martině, mezi Modrou a Šenkvicemi a ve Vištuku. Ucelili jsme si 60 ha, dosadili jsme to, co nebylo vysázeno. Proto padlo rozhodnutí ke změně vín a vznik nové kolekce. Uklidili jsme jako vinohrady a následně i vizuální láhve, aby byl komunikační koncept ve vztahu k zákazníkovi jasnější a dával odkaz na původ hroznů, původ perel, na naše vinice. Tyto etikety nesou v sobě barevný tečkovaný obrázek vinice.

Vína nesoucí motto „Pearls are born in vineyards“ / „Perly se rodí ve vinohradu“/ jsou doplněna io ilustrace inspirované sedláky („Desatero Karpatské Perly“, protože jde o 10 ilustrací), kteří byli soběstační, měli své hospodářství, svou filosofii života, vzájemně si pomáhali. Zobrazují přístup, hodnoty a přesvědčení rodinného vinařství, a tedy i Karpatské Perly.

 

Víny kolekce „Pearls are born in vineyards“ se chceme přiblížit více k mladší generaci. Padlo rozhodnutí změnit design kolekce vín JAGNET, ke které jsme přidali růžová vína a sycená vína - frizzante. Tímto krokem jsme v podstatě vytvořili identitu značky, určitý komunikační koncept a zároveň nový obal.

Proč jste se rozhodli pro anglický název?

Dnes je již přirozené mluvit anglicky. V online světě je angličtina běžnou součástí života a pro lidi, kteří vyhledávají kvalitní víno, není anglická terminologie cizí. A v podstatě velká část našich zákazníků jsou cizinci, tak proč ne?

Změnil se tvar původní láhve, změnil se také styl vín?

Vytvářeli jsme design jako celek, tedy se změnou etikety šla ruku v ruce i změna lahví. Styl vína je stejný. V této kolekci najdou zákazníci bílá a růžová svěží ovocná vína, frizzante a červená vína, která mají lehčí ovocný nádech a charakter.

Pro koho je určena tato řada?

Závisí na konzumentech. Z našeho úhlu pohledu je kolekce „Pearls are born in vineyards“ učená pro lidi, kteří mají rádi lehčí, ovocný styl vín. Vína mají nízký obsah histaminu, čili je mohou pít i lidé s histaminovou intolerancí. Mladá generace konzumentů se v dnešní době ráda osvěží bublinkami v podobě vín frizzante. Také upřednostní jemnost a připravenost červených vín s ovocným charakterem. Tato vína mají všestranné využití v gastronomii jako vína by the glass. Velmi si rozumějí s různými pokrmy. Jsou uzavřeny šroubovacím uzávěrem, což usnadňuje manipulaci s nimi.

Jaké odrůdy mají zastoupení v řadě Pearl?

Aktuálně máme v této kolekci odrůdy Muškát moravský, Ryzlink rýnský, Pinot Blanc, Veltlínské zelené, Frankovku modrou, jako frizzante zde má zastoupení Pinot Noir. V letošním roce se samozřejmě bude tato kolekce doplňovat ještě io nová růžová vína ročníku 2024 (ročník 2023 má u růžových vín ještě původní láhev a etiketu). 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.