Růžové dozvuky léta až -35%

right-arrow
Zpět Detailní filtr
Zpět
Luxusní jízda inspirovaná luxusním vínem? Antinori a Maserati

Luxusní jízda inspirovaná luxusním vínem? Antinori a Maserati

Antinori
Tignanello

Italská luxusní automobilka a renomované italské vinařství se spojily a vytvořily úžasné spojení. Elektrický luxusní kabriolet, který je inspirován super toskánským vínem Tignanello.


 

Představte si tohle. Jezdíte po toskánském venkově v úhledném novém sportovním autě. Vítr vám vane ve vlasech a světoznámé vinice Chianti Classico mizí ve zpětném zrcátku. Snad jedné z největších italských kolaborací všech dob se Maserati a Marchesi Antinori spojili, aby uvedli na trh jeden z prvních 100% elektrických, luxusních kabrioletů, inspirovaný světoznámým super toskánským vínem Tignanello od Antinori. Auto se bude dražit 14. července pro charitu na festivalu v Napa Valley's Arts for All Gala.

Auto bylo vytvořeno exkluzivně pro Marchesi Antinori, jehož rodinná historie sahá 600 let a 26 generací zpět, což z nich činí jedno z nejkonečnějších jmen v italském průmyslu s vínem, ne-li na celém světě. Hnací stroj na míru, GranCabrio Folgore Tignanello, byl inspirován vinicemi Antinori Tignanello, v srdci Chianti Classico.

Tignanello

Rodina Antinori patří mezi nejstarší šlechtické vinařské rodiny na světě. Sídlo vinařství Tignanello se nachází v srdci Chianti Classico, na mírně zvlněných svazích mezi údolími řek Greve a Pesa. Vinice Tignanello se rozprostírá na ploše více než 788 akrů na vápencových, břidlicových a mořských slínů. Kolem 121 akrů je vysazeno révou. Víno od premiérového ročníku 1970 patří mezi klenoty italských vín. Tignanello bylo první víno z odrůdy Sangiovese zrající v barikových sudech, současně první červené víno s použitím netradičních odrůd (Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc) a jedno z prvních červených vín v regionu Chianti Classico, které nepoužívalo bílé odrůdy.

Půda inspirovala samotnou barvu karoserie vozu „Terra di Tignanello“, měděně kaštanovou barvu.

 

Maserati

Maserati je italskou klasikou. Společnost byla založena bratry Maserati v Bologni v roce 1914. Má dlouhou historii v oblasti výroby luxusních automobilů. Nová spolupráce zahrnuje sedačky Vegea „vegan leather“, vyrobené z recyklovaných hroznových materiálů ze samotného vinohradu. Charakteristický štítek Tignanello, které se na láhvi objevuje od ročníku 1971, se objevuje také na výšivkách opěrek hlavy a dřevěných obkladech.

Toto luxusní sportovní auto dává hold Tignanellu. Je vyrobeno pro skutečného fanouška Antinori. Pro někoho, kdo je, spí, dýchá a nyní také řídí Tignanello. Když však přijde na řadu licitace o tuto jízdu v aukci, nastává otázka. Kterou byste si dali raději? Nové GranCabrio Folgore Tignanello nebo několik stovek lahví vína, kterými je inspirován?

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.