Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

6 důvodů, proč pít Champagne

6 důvodů, proč pít Champagne

Ayala
Champagne

Svět právě teď nenabízí mnoho důvodů k oslavě. Přesto je skvělý čas k pití šumivého vína. Champagne představuje standard pro eleganci, půvab, jemnost a hloubku. Potěšení je nejen vizuální, ale i sluchové, svůdný zvuk bublinek připomínající šum moře a také dotek. Bublinky jsou v ústech fascinující.


Každé Champagne nabízí svou vlastní osobnost a potěšení, které si lze vychutnat. Avšak Champagne stále považujeme za symbol luxusu, večírků a speciálních příležitostí. Symbolizuje ducha a kulturu liberálního myšlení. Je symbolem postavení, prestiže a kvality, ale také radosti a oslavy. Pozvedne každou příležitost a zážitek.

Věděli jste, že Champagne poskytuje řadu zdravotních výhod? Přibývají vědecké důkazy, které dokazují jeho příznivé účinky na vaše zdraví.

1. Champagne je nízkokalorický nápoj

Chcete popíjet Champagne, ale cítíte se provinile, že může mít spoustu kalorií? Na rozdíl od červeného nebo bílého vína, které obsahují kolem 200 kalorií, sklenice Champagne má jen 95. Můžete ji považovat za nízkokalorickou verzi nápoje s nízkým obsahem cukru. Pozor, týká se to však jen Champagne v kategorii Brut Nature, Extra Brut a Brut. Je to skvělý nápoj, pokud hledáte nejlepší spalovač tuků, který si můžete vychutnat bez viny.

2. Champagne může posilnit paměť

Tým vědců z University of Reading provedl studii, která zjistila, že pití až tří sklenic Champagne týdně může posílit zdraví mozku. Tato studie byla provedena na potkanech po dobu šesti týdnů. Během tohoto časového intervalu dostali krysy každý den dávku Champagne a byly požádány, aby dokončily bludiště. Výsledek tohoto testu ukázal úspěšnost až 70 %, když potkani pili Champagne pravidelně. Na druhé straně měli jen 50% úspěšnost bez Champagne.

Podle hlavního výzkumníka jde o zajímavé zjištění, neboť ukazuje pozitivní vliv mírné konzumace Champagne na kognitivní myšlení. Paměť je jednou z primárních kognitivních funkcí u lidí. I když tato studie ještě nebyla provedena na lidech, vědci se domnívají, že výsledky budou stejné. Konečně, sloučeniny nacházející se ve dvou odrůdách modrých hroznů – Pinot Noir a Pinot Meunier, působí na zlepšení prostorového povědomí a paměti. Pití alespoň tří sklenic týdně může pomoci oddálit nástup degenerativních poruch v mozku. Existují také tvrzení, že pravidelné pití Champagne může bojovat proti ztrátě paměti, demence a Alzheimerově chorobě.

 

3. Champagne může podpořit zdraví srdce 

Zdravotní přínosy červeného a bílého vína pro srdce jsou dobře známé. Věděli jste však, že stejné výhody má i Champagne? Vyrábí se z modrých a bílých hroznů. Hrozny obsahují antioxidanty, které zabraňují poškození krevních cév. Je také známo, že zabraňuje tvorbě krevních sraženin a snižuje přítomnost špatného cholesterolu. Tyto výhody mohou snížit riziko vzniku srdečních chorob a mrtvice. Ale jako u každého alkoholického nápoje, tyto výhody se projeví jen tehdy, když se konzumuje s mírou.

4. Champagne může zabránit propuknutí

Máte v rodině cukrovku? Pokud ano, možná budete chtít pravidelně popíjet více Champagne. Podle studie z roku 2009 provedené v Kanadě mohou všechna vína, včetně Champagne, snížit riziko cukrovky o 13 %. Konkrétně může snížit riziko získání diabetu 2. typu.

5. Champagne je dobré pro pleť 

Sníte o mladší a krásnější pleti? Podle dermatologů se nacházejí v odrůdách hroznů antioxidační látky. Obsahuje také kyselinu vinnou, která vytváří rovnoměrný tón pleti. Kromě antioxidačních vlastností má také antibakteriální vlastnosti, které mohou pomoci v boji proti vyrážkám na kůži. Kromě toho je Champagne dobrým zdrojem polyfenolů. Tato sloučenina je známá tím, že bojuje proti zarudnutí kůže. Chcete-li podpořit mladší vypadající pleť, Champagne vám může v tomto směru také prospět. Je bohatý na oxid uhličitý, který vytváří efekt napínání pokožky. Abyste maximalizovali příznivé účinky Champagne na vaši pokožku, je důležité začlenit do vaší stravy zdravé zdroje bílkovin. Dobrá a vyvážená strava poskytne pokožce ještě více výhod.

6. Champagne vždy zlepší náladu

Pokud máte špatný den, sklenice Champagne je pro vás příjemným potěšením. Věděli jste však, že Champagne zdrojem zinku, draslíku a hořčíku, které mohou způsobit zlepšení nálady. Vzhledem k tomu, že vás může mentálně a emocionálně povzbudit, dává vám více důvodů, abyste si užili sklenku Champagne, ať už jste měli špatný den nebo ne. Nezapomínejte ho však konzumovat s mírou!

Champagne je pro mnohé oblíbeným nápojem při slavnostních příležitostech a společenských setkáních. Stalo se významnou součástí mnoha oslav v životě lidí. Vědět, že může poskytnout i řadu zdravotních výhod, vám dá další důvod konzumovat ho častěji. Jeden důležitý fakt, který je třeba si zapamatovat, je, že jej vždy musíte konzumovat s mírou, abyste si mohli vychutnat jeho výhody.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.