Zpět Detailní filtr
Zpět
Rozhovor s vinařstvím Château Modra

Rozhovor s vinařstvím Château Modra

Slovenská vinařství
Château Modra

Kvalitu vín z vinařství Chateau Modra potvrzují stovky domácích a zahraničních ocenění. Vinice Chateau Modra se rozprostírají ve třech vinařských oblastech Slovenska - Malokarpatské, Jihoslovenské a Nitranské vinařské oblasti. Filozofii vinařství můžeme shrnout do jedné věty "Kvalita jako princip".

Přečtěte si náš rozhovor s Danielem Bachnou z vinařství Chateau Modra.


 

Vinařství s dlouhou historií

K vašemu vinařství se váže dlouhá tradice, můžete nám přiblížit jak a kdy vinařství vzniklo?

Vína Chateau Modra jsou výsledkem více než 400leté tradice pěstování vinné révy a výroby vína rodiny Šebovů z Modre. Tradice rodiny se váže až k Lukášovi Šebovi, který byl v Modre v 17. století vlastníkem více než půl hektaru vinohradu.

Příběh vinařství Chateau Modra se začal psát v 90. letech, kdy se PhDr. Eduard Šebo rozhodl pokračovat ve vinařských a vinařských činnostech svých předků.

Podnikání začal jako samostatně hospodařící rolník, přičemž tato jeho činnost vyústila v roce 1998 k založení vinařství Chateau Modra.

V současnosti se vinařství specializuje na výrobu prémiových vín, které pocházejí výhradně z vlastních vinic.

Dnes máte na trhu několik kategorii vašich vín, víte nám je ve zkratce popsat?

Vína zařazujeme do kategorií podle jejich kvality a senzorických vlastností. Máme 5 různých řad: RUNA, PRÉMIUM, HORECA, BASTION, TERROIR.

Věnujete se také výrobě prémiových šumivých vín Sekt Pálffy, kdy se objevila na trhu a jak byste toto víno popsali?

Na přelomu milénia spatřil světlo světa sekt nesoucí honosné jméno šlechtického rodu Pálffy. Hrabě Mikuláš Pálffy (nar. 1552) se proslavil nejen jako velitel v bojích proti osmanské hrozbě, ale také jako velký znalec vín. Během svého působení ve funkci Prešporského župana se podstatně přičinil o rozvoj vína na území dnešního Slovenska. Šumivá vína Sekt Pálffy se rodí tradiční francouzskou metodou druhotného kvašení v lahvi. V roce 2018 jsme získali ocenění Šampion v Národním salonu vín České republiky.

Jak byste pojmenoval styl a filozofii vašeho vinařství, pro koho jsou vaše vína určena?

Naše vína jsou určena pro každého milovníka vína. Filozofii vinařství můžeme shrnout do jedné věty "Kvalita jako princip".

 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.