Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Antinori - World’s Most Admired Wine Brand 2023

Antinori - World’s Most Admired Wine Brand 2023

Antinori
Penfolds

V rámci 13. ročníku World's Most Admired Wine Brand byla značka Antinori prohlášena za světově nejobdivovanější značku vín. Antinori je první italské vinařství, které se umístilo na vrcholu tohoto žebříčku.


Antinori vítězí

Za 50členný žebříček značek vinařství hlasuje akademie předních sommelierů, nákupčích vína, novinářů a dalších odborníků z celého světa. Každý byl požádán, aby jmenoval pět značek vína, které nejvíce obdivují na základě kvality a konzistentnosti, poměru ceny a kvality, síly značky a marketingu. Značka Antinori zapůsobila na akademii svojí vysokou kvalitou a konzistentností. Zároveň získala ocenění Most Admired Wine Brand in Europe. Antinori se stala první italskou značkou na vrcholu tohoto seznamu od svého založení v roce 2011.

Antinori: „Toto uznání odměňuje naši práci, ale i vaši neustálou angažovanost a každodenní podporu.“

Penfolds tento rok třetí 

Argentinské vinařství Catena Zapata, vítěz v roce 2020, se umístilo na druhém místě. Získala ocenění Most Admired Wine Brand in South America. Veterán seznamu Penfolds se umístil na třetí příčce a získal titul Most Admired Wine Brand in Australia.

Redaktor Drinks International, Shay Waterworth, řekl: „Nejobdivovanější značky vín na světě jsou elitním klubem, který má být součástí a nepochybně i autoritou, pokud jde o nejuznávanější značky v tomto odvětví. Získání umístění v tomto prestižním seznamu je úspěch a já osobně blahopřeji těm, kteří jsou v naší top 50 v letošním roce.“

Evropa zůstala pro rok 2023 mekkou obdivovaných značek vín s 32 místy v seznamu, v jehož čele je opět Francie, která představuje více než čtvrtinu celkového hodnocení. Jeho soused Španělsko si počínal pozoruhodně dobře, když se na seznam dostalo osm značek, o jednu více než Itálii.

I když v roce 2023 neobjevily žádné nové značky, mezi 10 nejlepších se dostal Ridge z USA, který si odnesl také titul Most Admired Wine Brand in North America. Speciální ocenění Most Admired Wine Brand in Africa & Middle East získalo vinařství KWW z jižní Afriky.

V seznamu samozřejmě nechybí mnoho známých jmen jako Familia Torres, M. Chapoutier a Concha y Toro, které se objevily ve všech 13 ročnících.

V žebříčku TOP 50 se objevila vinařství, která naleznete v našem portfoliu: Symington - 13, Château Haut-Brion - 14, Villa Maria - 20, Planeta - 25, Errazuriz - 42 a Kanonkop.

Vydavatel Drinks International Justin Smith dodal: „Blahopřejeme nejvýše hodnoceným vinařstvím v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, Austrálii, Africe a na Středním východě a všem značkám uvedeným v našem konečném průvodci. Těšíme se, že budeme pokračovat v slavení úspěchů výjimečných výrobců vín iv budoucnosti.“

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.