Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Největší investice v historii vinařství Winzer Krems

Největší investice v historii vinařství Winzer Krems

Winzer Krems

WINZER KREMS - Sandgrube 13 ohlašuje novou kapitolu ve své vinařské historie. Pod heslem "Wine-Time-New" se 30. července 2023 uskutečnil slavnostní ceremoniál při příležitosti dokončení nových budov vinařství. Winzer Krems propaguje ve světě vín nejen Dolní Rakousko a také samotné Rakousko. Spolu s udržitelným inovačním programem byl vytvořen nový ukázkový projekt.


Myslet udržitelně dopředu

Rakouské vinohradnictví prochází obdobím změn a přeorientování se v oblastech klimatických změn a novém povědomí o šetrném využívání zdrojů. Vinařství Winzer Krems si tyto změny už dávno uvědomuje a při plánování a výstavbě svých nových budov a výrobních zařízení investoval do udržitelné budoucnosti. Konverze s rozpočtem kolem 37 milionů eur zvýší konkurenceschopnost a dlouhodobě zajistí existenci více než 700členné vinařské rodiny.

Nový sklep

Cíle investice byly jasně definovány: zlepšení kvality, udržitelná výroba a zlepšení pracovních podmínek pro zaměstnance. Nový sklep s kapacitou 7,9 milionu litrů tyto cíle dokonale splňuje. Klimatizace a prosvětlené místnosti nabízejí zaměstnancům špičkové pracovní podmínky. Krátké vzdálenosti přepravy vína ze sklepa po plnící linku zaručují co nejšetrnější zacházení s vínem a nejvyšší kvalitu.

Nejmodernější technologie fermentace a řízeného chlazení s zajišťuje kontrolovanou a bezpečnou vinifikaci. Navíc, vinařství je lépe vybaveno pro zvládání klimatických změn a povětrnostních rozmarů, protože více hroznů lze šetrně zpracovat za kratší dobu. Celková kapacita se záměrně nezvýšila, vyměnily se jen budovy a skladové kontejnery ze 60. a 70. let 20. století.

Nová plnící linka

Linka pochází opět od německé společnosti Krones AG, předního světového specialisty na plnění. Winzer Krems pokračuje ve více než 40letém partnerství. Společnost Krones vyvinula inovativní koncept pro Sandgrube 13, který pokrývá vše od filtrace vína, sterilizace a plnění do lahví až po balení. Investicí nebylo jen zvýšení kapacity, nová linka má kapacitu 15 000 lahví, ale spíše další zvýšení kvality.

Hala plnící linky a sklad byly také vybaveny zelenou střechou, která akumuluje vodu, snižuje množství CO2 ve vzduchu a má teplotně regulující účinek. Hala a nový sklep jsou provozovány fotovoltaickým systémem o výkonu 377 kWp. Přestavbou si prošlo i zařízení zásobování energií z plynu na dálkové vytápění. Pro denní světlo a tím zlepšení pracovních podmínek pro zaměstnance v Sandgrubu 13 sklepy nyní poskytují velká průčelí oken. Speciální protihlukový strop v kabině snižuje hladinu hluku a přispívá tak k příjemnějším pracovním podmínkám. Nachází se přímo vedle a nad sklepem. Krátká cesta od sudů k plnící lince v kombinaci s nejmodernější filtrací šetřící zdroje zajišťuje v láhvi nejvyšší kvalitu vín.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.