Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Jarní kombinace s vínem

Jarní kombinace s vínem

Villa Maria
Párování jídla a vína
Museum
Špalek
Santa Cristina

Jaro přináší spoustu čerstvých ingrediencí a chutí, které nabízejí skvělou příležitost pro objevování různých kulinářských kombinací. Během této sezóny jsou místní tržiště plná pestré škály ovoce a zeleniny. Sezónní jarní jídla jsou obecně lehčí. Vyměňte těžší zimní vína stejným způsobem, jako recepty na bohatá dušená jídla. Namísto toho se nechte inspirovat lehkými, svěžími chutěmi, které se dokonale hodí k jarním vínům. Když je pokrm kombinuje se správným vínem, zážitek se umocní.

TIP: Jarní nabídka vín -25%


 

Jarní koláč a novozélandský Sauvignon

Jaro je synonymem čerstvé zeleniny. Svěží listová zelenina, chřest, hrášek by měla být dokonale sladěna se stejně osvěžujícím vínem. Avšak většina této zeleniny má hořké vlastnosti, které ztěžují kombinaci s vínem. Obecně se zelená zelenina vylučuje červeným vínem. Vína odrůdy Sauvignon Blanc, Veltlínské zelené nebo Rulandské šedé se velmi dobře kombinují s čímkoli jarním.

Tip: Koláč s chřestem a fazolemi Fava s bylinkovou ricottou a Villa Maria Single Vineyard Seaspray Sauvignon Blanc 2021

Sauvignon Blanc má intenzivní herbálně ovocnou vůni a svěží, jemně pikantní chuť s mineralitou v závěru.

 

Jehněčí kotlety a červené italské víno

V tomto jarním období jste určitě slyšeli o jarním kuřátku či jehňátku. Téma bílého vína přetrvává iu většiny jarních masitých pokrmů. Ale přidání jehněčího masa, které je během jara ideální, můžete vyzkoušet is lehčím červeným vínem s nižším obsahem tříslovin.

Tip: Jehněčí kotlety s česnekově bylinkovou směsí a Santa Cristina Chianti Superiore 2021

Atraktivní ovocná vůně zralých třešní a višní s tóny pepře a fialek. Čistá, suchá ovocná chuť s jemnou strukturou a taniny. Klasické Chianti do gastronomie.

Mini kuřátko a růžové víno

Růžové víno je výborným jarním společníkem. Jeho ovocnost a osvěžující kyselinka z něj dělají lehce pitelné a všestranné víno. Ať už jde o brunch, zahradní párty nebo prostě pohodové odpoledne, růžová vína jsou jako stvořená pro teplé, jarní dny.

Tip: Jarní mini kuřátko pečené na pánvi s jarní zeleninou a Museum Rosé 2023

Květinová vůně s nádechem peckového ovoce, broskve a zeleného jablka. V chuti je víno svěží, minerální a má dobrou kyselinku.

 

Ryby a moravský Veltlín

Ryby by se měly jíst v každém ročním období. Pití vína s rybami znamená víc, než jen výběr suchého bílého. Ryby v různých stylech a texturách, z nichž každá má potenciál vytvořit lahodnou kombinaci s vínem. Pstruh je všestranná bílá ryba. Pokud se podává s máslovou omáčkou s medvědím česnekem, zaslouží si plnější, rafinované bílé víno odrůdy Veltlínské zelené.

Tip: Grilovaný pstruh s máslem z medvědího česneku a baby brambory a Špalek Edelspitz Grüner Veltliner, BIO 2020

V chuti působí rafinovaně a zároveň přirozeně s téměř krémovou texturou, noblesou a v chladnějších ročnících i šarmem. Jedno z nejlepších bílých vín Moravy.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.