Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

17. 4. slavíme 14. ročník Malbec Day

17. 4. slavíme 14. ročník Malbec Day

Malbec

Pro Argentinu je Malbec Day velkým svátkem. Oslava vína, hudby a jídla. Wines of Argentina (WofA), instituce zodpovědná za propagaci vín z Argentiny ve světě, se připravuje na začátek jedné z nejglobálnějších kampaní Malbec Day (MWD). Již 14 let snaží pokračovat v upevňování pozice vín Malbec jako vlajkové lodi Argentiny.

LIMITOVANÁ AKCE DO 17. 4.: Malbecy až -20%


Během měsíce duben se na hlavních exportních trzích bude konat několik akcí pro spotřebitele. 17. duben 2024 je dnem odrůdy Malbec a jak ho oslavit? Přece láhví skvělého Malbecu z Argentiny.

Sommeliérka doporučuje ochutnat Malbecy:

Norton Malbec 2022
Rutini Apartado Gran Malbec 2015
Alfa Crux CRUX Malbec 2021

Argentinský šampión Malbec! 

Malbec je nejrozšířenější odrůda v Argentině s nejvyšší produkcí a nejžádanější na mezinárodních trzích. Stejně jako ve fotbale, i zde je tým vinařů, agronomů a profesionálů z odvětví, kteří svými vědomostmi, týmovou prací a vášní uměli z odrůdy Malbec udělat neohroženého šampiona světové scény.

Malbec Day se poprvé slavil  17. dubna 2011 a znamenal zlom v propagaci argentinského vína ve světě. Úspěch vedl k tomu, že se tato událost opakuje každý rok v Argentině, přičemž oslavy se konají po celé zemi. Tato kampaň má podporu Ministerstva zahraničních věcí, mezinárodního obchodu a uctívání národa a Argentinské korporace Vitivinícola (COVIAR) v rámci Strategického plánu Vitivinícola (PEVI) 2030.

Harmonogram 2023 zahrnuje více než 20 oficiálních akcí v hlavních exportních destinacích pro argentinské víno: Spojené státy, Spojené království, Kanada, Brazílie, Mexiko, Čína a další asijské a evropské trhy, jako je Singapur a Finsko. Program aktivit bude klást důraz na rozvoj vzdělávacích instancí, osobních i online kanálů, se semináři a degustacemi, které ukáží širokou škálu stylů odrůdy Malbec. Důležitá bude kampaň iv digitálním světě se segmentací publika pro různé trhy a silnou aktivací online kanálů a virtuálních obchodů Vino Argentino.

„Světový den Malbecu slaví nejen odrůdu, ale také naši kulturu výroby vína, naši vlajku. Je to naše vize i ve světě. Je to zkrátka náš způsob života. Je dokonalým doplňkem naší půdy,“ vyjádřil se Alejandro Vigil, prezident Argentinských vín. „Malbec je náš Messi, náš „Dibu, náš Maradona,“ řekl k paralelnosti mezi Malbecem a fotbalem.

Oslavy Malbec Argentino již probíhají a lze je sledovat na sociálních sítích prostřednictvím hashtagů #MalbecArgentino a #MalbecWorldDay. Více informací na oficiální stránce www.malbecworldday.com.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.