Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

Nová vína z Argentiny - Finca Agostino a Alfa Crux

Nová vína z Argentiny - Finca Agostino a Alfa Crux

Finca Agostino
Alfa Crux

Rodina Agostino založila v roce 2003 v Mendoze společnost Agostino Wine Group s vizí, že neexistuje žádný limit na to, co lze vyrobit. S touto vizí se rozhodli přinést ta nejkvalitnější argentinská vína do celého světa. V Mendoze vidí velký potenciál.


Finca Agostino

Sourozenci Agostinovci poprvé otevřeli dveře svého exkluzivního domu v Barrancas, Maipú, Mendoze. Nabízejí jedinečný zážitek ve své 250-hektarové vinici v Barrancas, která leží v nadmořské výšce 850 metrů nad mořem. Jen 40 minut od města Mendoza je tato úžasná oáza obklopená parky, organickou zeleninovou zahradou, vinařstvím, bazénem a vinicemi, které jsou tam již více než 90 let.

Není to jen hotel, ale rafinovaný dům s hotelovými službami a hostitelským týmem, který vám pomůže odpočívat a užívat si. Restaurace Agostino nabízí během večeře jedinečný zážitek se šéfkuchaři Pablom a Charliem, kteří před hosty připravují nezapomenutelné menu vařené na otevřeném ohni. V restauraci se vaří se sezónním ovocem a zeleninou ze zahrady v kombinaci s nejlepšími lokálními produkty z Argentiny.

Vinařství je postaveno v srdci Barrancas, obklopeno malebnými zahradami a fontánami. Slavnostně bylo otevřeno v roce 2005. Vinařství s nerezovými nádržemi o objemu 2 miliony litrů a 1 milion litrů v utěsněných betonových bazénech. Nejnovější technologie pro sklizeň, lisování, výrobu vína a plnění do lahví. Víno zraje ve francouzských a amerických sudech v unikátním sklepě v podzemním tunelu, který spojuje vinařství a rodinný dům.

Barrancas je jedinečně bohatý region, protože těží z řeky Mendoza, která kdysi závodila přes vinařství. Aluviální kamenité půdy umožňují sbírat hrozny výjimečné kvality a intenzivní vůně. Teplé dny a chladné noci umožňují hroznům dosáhnout optimální zralosti.

Vína Finca Agostino

URBAN - Urban je řada vín z vinařství Agostino Wine Group z Mendozy. 

Finca Agostino URBAN Sauvignon Blanc 2022 - Hrozny pocházejí z vinic El Cepillo ve Valle de Uco, které leží v nadmořské výšce 850 metrů nad mořem. Ve vůni dominují citrusy, grapefruit s jemnými květinovými tóny. Svěží, lehký a šťavnatý Sauvignon s pikantní kyselinkou.

Finca Agostino URBAN Cabernet Sauvignon 2022 - Hrozny pocházejí z vinic Barrancas v Maipú, které leží v nadmořské výšce 850 metrů nad mořem. Tradiční macerace a fermentace. 30% vína zrálo v americkém dubovém sudu a 6 měsíců v láhvi.

Finca Agostino URBAN Malbec 2022 - Hrozny pocházejí z vinic Barrancas v Maipú, které leží v nadmořské výšce 850 metrů nad mořem. Tradiční macerace a fermentace. Jablečně-mléčná fermentace, stabilizace a stáčení do lahví. Víno zrání v láhvi 6 měsíců před uvedením na trh. 

Finca Agostino Viňas Argentinas Torrontes 2022 - Hrozny pocházejí z vinic Barrancas v Maipú. Chlazená macerace 6 hodin. Řízená fermentace pomocí vybraných kvasinek při nízké teplotě, aby se zvýšila charakteristická svěžest a ovocnost. Stabilizace a rychlé plnění do lahví. 

Finca Agostino Viňas Argentinas Malbec 2022 - Hrozny pocházejí z vinic Barrancas v Maipú. Fermentace po dobu 7 dnů s denním přečerpáváním. Po jablečně-mléčné fermentaci víno zůstává v betonových nádržích a následně zůstává v láhvi 3 měsíce před tím, než je uvolněno na trh.

Vinařství Alfa Crux

Vinařství O Fournier v Argentině bylo prodáno rodině Agostino v roce 2018. Vinařství O Fournier v údolí Uco v Mendoze bylo dítětem bývalého bankéře Josého Manuela Ortegu, který vlastní i vinařství v Chile a Španělsku. Ortega koupil 263 hektarů začátkem roku 2000 a údajně investoval více než 20 milionů eur do nejmodernějšího vinařství a vinic na výrobu značek vín včetně Alpha Crux, Beta Crux a Urban Uco.

Futuristické a moderní vinařství Alfa Crux je architektonickým uměleckým dílem, členěné v několika budovách, díky čemuž jsou procesy výroby vína a doplňkové využití nezávislé ve vzájemně propojených prostorách. Výrobní linka začíná dvěma rameny, které se otevírají, aby přijaly hrozny a odtud spouštějí proces gravitací. Každá bobule hroznů se pečlivě vyjme a poté se uloží do nerezových tanků umístěných na nižší úrovni. Otevřená plechová střecha s tenkým okrajem zakrývá a chrání pracovní plochu.

Linie vín Alfa Crux byla pojmenována po nejjasnější hvězdě v mystickém souhvězdí Cruz del Sur. Je navržena v dokonalé harmonii se zemí a jejím magickým prostředím. Možná právě proto, že leží na úpatí impozantního pohoří And, pod střešním oknem promítajícím do sklepa velký kříž (nebo latinsky Crux) přirozeného světla. Víno mystického terroiru. Vinice se nacházejí v El Cepillo, srdci údolí Uco, téměř 1200 metrů nad mořem. Velká teplotní amplituda, nedostatek deště a bohatost půdy vytvářejí styl a identitu, která se zvýrazňuje ve vínech.

Crux Cocina je elegantní horské bistro, které vás okouzlí neuvěřitelným výhledem na pohoří, které se dokonale odráží ve vodní nádrži, která obklopuje budovu. Typicky argentinské chutě jsou dokonale kombinovány s víny z vinařství a stylem šéfkuchařů, kteří předvádějí své umění u stolů.

Vína Alca Crux

ALFA CRUX CORTE - Limitovaná edice byla vytvořena prostřednictvím soustředěného výběru sudů a vín z každé sklizně. Výjimečně komplexní víno je vyjádřením jednoho z nejunikátnějších terroir. Limitovaný počet láhví, dostupné od 2002.

Alfa Crux ALFA CRUX Corte 2016 - Vinohrad Alfa Crux leží v El Cepillo v Uco Valley a je vysazen odrůdami Tempranillo, Malbec, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot. Ruční sklizeň hroznů, každá odrůda je zpracována samostatně. 75% vína vyzrává ve francouzských dubových sudech 18 měsíců. Přirozené číření bez filtrace.

BETA CRUX CORTE

Alfa Crux BETA CRUX Corte 2017 - Hrozny pocházejí z vinic Pampa El Cepillo v Uco Valley Valley. Vinohrad je vysazen odrůdami Tempranillo, Malbec, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot. Ruční sklizeň hroznů, každá odrůda je zpracována samostatně. 75% vína vyzrává v 1x a 2x použitých francouzských dubových sudech 18 měsíců. Přirozené číření bez filtrace. Limitovaný počet lahví, dostupné od 2004.

CRUX - Línia Crux je jasným příkjladem identity a vize. 

Alfa Crux CRUX Cabernet Franc 2021 - Hrozny pocházejí z vinic Pampa El Cepillo v Uco Valley Valley. Ruční sklizeň. Fermentace v nerezových nádržích ve tvaru seříznutého kužele při kontrolované teplotě 22 až 24 °C. Po dokončení se víno uchovává v nádržích z nerezavějící oceli, kde prochází jablečno-mléčnou fermentací. Po této fázi v nerezových tancích se víno stabilizuje. Víno odpočívá 6 měsíců v láhvi před uvedeným na trh.

Alfa Crux CRUX Malbec 2021 - Hrozny pocházejí z vinic Pampa El Cepillo v Uco Valley Valley. Ruční sklizeň. Fermentace v nerezových nádržích ve tvaru seříznutého kužele při kontrolované teplotě 22 až 24 °C. Po dokončení se víno uchovává v nádržích z nerezavějící oceli, kde prochází jablečno-mléčnou fermentací. Po této fázi v nerezových tancích se víno stabilizuje. Víno odpočívá 6 měsíců v láhvi před uvedeným na trh.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.