Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Vinné bestsellery 2021

Vinné bestsellery 2021

Villa Maria
Reya
Gurdau
Sonberk
J. Stávek
Bruale
Bohemia Sekt

Přinášíme vám žebříček vín, které patřily v roce 2021 mezi naše nejprodávanější. Vycházeli jsme z prodeje našich eshopů WinePlanet.cz a WinePlanet.sk.

Ukázat vína ve výběru Bestsellery roku 2021


 

Nejprodávanější vína v Čechách

V roce 2021 se významně zvýšil prodej na českém eshopu WinePlanet.cz. Českým bestsellerem 2021 se stala Cava Cordon Negro Brut Freixenet, na druhém místě skončil slovenský sekt Hubert de Luxe Doux a na třetí příčce italské bílé víno Pinot Grigio z vinařství Giorgio & Gianni.

V TOP 50 se umístili i moravští vinaři J. Stávek, Gurdau a Sonberk, se kterými byla navázána spolupráce v loňském roce. Letos přibyly do portfolia vinařství Bohemia sekt, Habánské sklepy, Vino Mikulov a Pavlov.

V porovnání se slovenským spotřebitelem lze říci, že český spotřebitel nakupuje více kvalitnějších i dražších vín. Příkladem je, že na 14. místě na wineplanet.cz se umístilo Guidalberto 2016 z Tenuta San Guido.

 

Nejprodávanější vína na Slovensku

Slovenským zákazníkům v roce 2021 nejvíce chutnal Sauvignon Blanc Organic rady Private Bin z vinařství Villa Maria, novozélandský Sauvignon je dlouhodobě velmi oblíbený, ale letos přeskočil několik příček.

Na druhém resp. třetím místě se umístil moselský Riesling Dry z vinařství Dr. Loosen. V top 10 následně dominovalo Prosecco z vinařství Terra Serena. Jsme rádi, že si zákazníci oblíbili naši privátní značku Reya a Reya Organica. Reya Prosecco a Reya Gran Cuvée jsou v první desítce, z řady Reya Organica je nejprodávanější Tramín červený. K nejprodávanějším slovenským vínům patřila ta z vinařství Karpatská Perla a Mrva & Stanko.

Co se týče zahraničních vín, prvenství získala Villa Maria, z Itálie Terra Serena a Giorgio & Gianni, z Chile vinařství Emiliana.

Novinky, které jsme vám přinesli

Kvůli pokračující covidové situaci, která velmi výrazně poznamenala gastro a horeca segment, se internetový obchod stal velmi důležitým nástrojem prodeje. Stále se snažíme přinášet novinky ze světa vín. V roce 2021 Corner přinesl nové vinařství z Gruzie Bruale. Unikátní vína vyrobená v qvevrech z tradičních odrůd Saperavi a Rkatsiteli. Pro slovenský WinePlanet z Francie vinařství Domaine Langlois Chateau s elegantními víny z oblasti Saumur a Saumur Champigny, které vyzrávají v sudech z Domaine Chanson. Novinkou je i vinařství Haras de Pirque z Chile ve spolupráci s rodinou Antinori. V roce 2021 byl spuštěn také prodej vín En Primeur Burgundsko s vinařstvím Domaine Chanson.

WinePlanet.sk pokračuje s různými degustacemi se sommeliery a online privátními ochutnávkami. V návaznosti na pravidelné Rozhovory 10/10 se letos na podzim pokračovalo s Masterclass degustacemi se slovenskými /Fundus Regius a Víno Natural Domin & Kušický/ i zahraničními vinařstvími /Clarence Dillon - Clarendelle by Haut-Brion a biodynamické vinařství Mas d´en Gil/ .

 

Na našem blogu se vždy můžete dozvědět o novinkách ve světě vína a nalézt i inspiraci k přípravě skvělých jídel s tipy na víno. V roce 2021 jsme otevřeli v Bratislavě novou prodejnu Nivy a horskou vinotéku Donovaly, s víny z portfolia Corner/WinePlanet.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.