Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Objevte Antinori - nejlepší italská vína už 26 generací

Objevte Antinori - nejlepší italská vína už 26 generací

Antinori
Tormaresca
Stag´s Leap
Pian delle Vigne
Badia
Aldobrandesca
Guado al Tasso

Rodina Antinori patří mezi nejstarší šlechtické rodiny na světě. Historie rodiny je spojena s vínem od roku 1385, kdy se Giovanni di Piero Antinori stal členem "Arte Fiorentina dei Vinattieri" čili cechu florentských vinařů. Dnes slavné italské vinařství vede 26. generace Antinori, která prosazuje maximálně respektování tradic a životního prostředí.


 

Vinařství vede Albiera Antinori, která je prezidentkou společnosti Marchesi Antinori spolu se sestrami Allegra a Alessia. Jejich otec Marchese Piero Antinori je současným čestným prezidentem společnosti. Jak rád říká Piero: "Starodávné rodinné kořeny hrají důležitou roli v naší filozofii vinařství, nikdy však nebránily našemu inovačnímu duchu."

Ve vinařském světě jméno Antinori velmi dobře rezonuje. Nakonec patřila mezi nejvlivnější při vytváření nové a nejvyšší kategorie v oblasti Chianti Classico - Gran Selezione. Antinori stál u zrodu prestižních vín známých jako Super Tuscan (Tignanello), Badia a Passignano v Chianti, Castello della Sala v Umbrii, Fattoria Aldobrandesca v Maremma, La Braccesca v Montepulcianu, Pian delle Vigne v Montalcine nebo Tormaresca v Apulii.

Na vrcholu kvality stojí fenomenální Solaia a Guadal al Tasso v Bolgheri. V průběhu let investovali i do mnoha dalších oblastí v zahraničí Stag's Leap Wine Cellars, Antica, Col Solare a jiné.

 

Všechno pro světová vína 

Antinori se stále snaží o výzkum a vývoj ve vinicích i ve sklepě. Výběr nových klonů lokálních a mezinárodních odrůd, nové přístupy k fermentaci a regulaci teploty, experimentování s tradičními a novými technologiemi při výrobě vína, použití nových druhů dubu pro sudy, velikost a věk sudů a různou délku zrání v lahvi před uvolněním na trh.

Piero říká: "V průběhu let jsme dokázali, že v Toskánsku a v Umbrii je možné vyrábět vynikající vína všeobecně uznávaná na mezinárodní úrovni, které prokázaly eleganci a jemnost při zachování svého původního charakteru a potenciálu našich vinic."

 

 

Chianti Classico

Antinori Chianti Classico představuje historické spojení, které spojuje rodinu Antinori s tímto starobylým vinařským územím. Vinařství je dokonale integrované do okolního svahu a bylo navrženo tak, aby sjednotilo nejmodernější výrobní zařízení k přírodní kráse okolní krajiny. Ideální spojení architektury a přírody zaměřené na udržitelnost životního prostředí.

Vinařství pokryté vinicemi se nachází mezi olivovými háji a dubovými lesy, které odrážejí jeho vliv na životní prostředí a vysokou energetickou účinnost. Vinařství je výsledkem sedmi let výstavby, které navrhl Marco na základě specifikací rodiny Antinori. Stavba začala v roce 2005 a byla dokončena 25. října 2012. Vinařství je pokryto 4,6 hektarů vinic a pro oko prakticky neviditelné. Jeví se jako dva elegantní horizontální štěrbiny, které procházejí toskánským svahem. Tři úrovně budovy jsou spojeny točitým schodištěm, které je nejvýraznějším prvkem vinařství.

 

Vinohrady jsou vysázeny především tradiční toskánskou odrůdou Sangiovese v nadmořské výšce kolem 200 metrů nad mořem. Pěstuje se zde také Cabernet Sauvignon a původní toskánské odrůdy jako Canaiolo, Colorino, Ciliegiolo a Malvasia Nera. Vinice rostou v jílovitých půdách s množstvím velmi jemného štěrku (scheletro), který zaručuje vynikající drenáž. Všechny aspekty péče o vinohrady a hospodaření s nimi se provádějí výlučně ručně od prořezávání po sklizeň v souladu se zásadami udržitelnosti.

Víno se vyrábí pomocí gravitačního toku, který umožňuje šetrné zacházení s hrozny a zachování jeho jedinečných aromatických látek. Mošt teče dolů do fermentačních nádrží umístěných o jedno patro níže pomocí gravitace bez použití mechanických čerpadel. Po ukončení fermentace víno vyzrává v sudech v barikových místnostech, které se nachází hned vedle fermentačních sklepů. Vína vyráběná v Antinori nel Chianti Classico Pèppoli Chianti Classico D.O.C.G., Villa Antinori Chianti Classico Riserva D.O.C.G. a Vigna sul Tetto Chianti Classico D.O.C.G. Riserva s prvním ročníkem 2015.

Pèppoli Chianti Classico D.O.C.G

Víno, které představuje území Chianti Classico a Sangiovese s typickými květinovými a ovocnými aromaty doplněné lehkým vanilkovým tónem. V chuti je harmonické, atraktivní s dostatečným ovocným charakterem. Zajímavý senzorický projev s hravou kyselinkou v závěru.

První ročník byl vyroben v roce 1985. Zraje ve velkých slavonských dubových sudech 9 měsíců a malé procento v nerezových tancích.

Villa Antinori Chianti Classico Riserva D.O.C.G

Villa Antinori Chianti Classico Riserva je cuvée odrůd Sangiovese a Merlot. Část vína vyzrává v nerezových tancích a část v barikových dubových sudech a před lahvováním se scelují. Elegantní a harmonické víno s ovocným a minerálním projevem s velmi dobrým potenciálem k vyzrávání.

Poprvé bylo toto víno vyrobeno v roce 1928. Po slavnostním otevření sklepů Antinori Chianti Classico si rodina přála přehodnotit toskánskou klasiku a vyrobila Riservu, která je delikátní a zároveň elegantní.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.