Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

Evropská vína, která byste měli určitě ochutnat v roce 2022

Evropská vína, která byste měli určitě ochutnat v roce 2022

Planeta
Ayala
Zind Humbrecht
Quinta do Crasto
Špalek

Užijte si také skvělá evropská vína. Naštěstí tato vína nejsou jen drahá Brunello nebo Bordeaux. Jejich poznávání patří k nejvíce vzrušujícím činnostem v životě someliera. Mnohé z nich se na základě toho stávají doslova uměleckým zážitkem. A k mnoha z nich se dostávají znalci teprve tehdy, když zjistili, že dosud pili jejich napodobeniny z celého světa. Rastislav Šuták, sommeliér WinePlanet a Corner & Co.

Inspirujte se také: Slovenská vína, která byste měli určitě ochutnat v roce 2022Světová vína, která byste měli určitě ochutnat v roce 2022


Champagne Ayala Brut N7 (eshop)

Hrozny pocházejí ze sedmi Grand Crus. Cuvée z výjimečného ročníku 2007 tvoří 2/3 Chardonnay a 1/3 Pinot Noir. Champagne vyzrávalo 11 let na jemných kvasinkách. Každá láhev byla degoržována ručně. Dozáž 5g/l.

Elegantní Champagne s hedvábnou a krémovou strukturou. Mirabelky, zralé meruňky a jemný dotek květinového medu a minerálním závěrem. Limitovaný počet lahví. Vynikající entreé ke grilovaným husím játrům.

Zind Humbrecht Muscat Turckheim, BIO AOC 2019 (eshop)

Ochutnat komplexní a suchý „muškát“ s potenciálem pro zrání je kromě alsaských téměř nemožné. Toto víno tvoří dvě odrůdy z této rodiny - Muscat d´Alsace (Muscat Blanc à Petits Grain) a 15% Muscat Ottonel. Hrozny pocházejí ze 40letých parcel poblíž Turckheimu.

V ústech působí intenzivně a zároveň delikátně. Svou texturou a harmonií výborně reflektuje ročník, dokonce i s dalším prostorem pro vývoj v láhvi. Otevřete si ho k chřestu s holandskou omáčkou.

 

Museum Las Musas 2020 (eshop)

Unikátní víno, které pochází ze 2ha vinohradu Las Canteras v Cigales. Byl vysázen v roce 1937 několika odrůdami s převahou Garnachy, Tempranilla, Albilla Mayor a Verdeje. Nadmořská výška 768 m nm. m jakož i chudá oblázkově hlinitá půda přispívá k velmi nízkým výnosům při sklizni. Hrozny se sklízí a vinifikují společně. Nefiltrované vyzrává 3 měsíce v dubových sudech. Do číslovaných lahví se plní jen jemně čiřené. Komplexní a jedinečné víno se schopností vyzrávat. Limitovaná produkce a velká rarita!

Planeta Frappato Rosso, 2019 (eshop)

„Burgundsko ze Sicílie“. Jedno z nejlepších vín s poměrem cena/kvalita v našem portfoliu. I když je Frappato příbuzná odrůda se Sangiovese z Toskánska, paradoxně senzoricky mají společného velmi málo. Jak se rozšířila na Sicílii, není dodnes známo. Ochutnat ji v čisté podobě je velmi vzácné. Má vzdušné tělo a nádhernou ovocnou texturu s hladkými taniny. Jemně podchlazené chutná dokonale ke steaku z tuňáka. Vyzrávat může ještě 4-5 let.

Quinta do Crasto Superior Douro 2017 (eshop)

S portugalskými víny lze zažít spoustu příjemných překvapení. Základem vína jsou původní odrůdy – Touriga Nacional a Touriga Franca, které pocházejí z usedlosti Quinta da Cabreira v Douro Superior (450 m nm). Atraktivní ovocná vůně i chuť. Zdravé a částečně integrované třísloviny, klidný průběh chuti, živá kyselinka a kompaktní, dlouhý závěr. Působí sofistikovaně a elegantně. Dokonalé k pečené jehněčímu na bylinkách.

Špalek Šaler červený 2015 (eshop)

Fortifikované víno z odrůd Zweigeltrebe a Svatovavřinecké, které se vyrábí od roku 1995! Rubínově červená barva. Intenzivní vůně kandovaného ovoce a višní v čokoládě. Plná a bohatá chuť s termickým charakterem. Skvělá harmonie a dlouhý, kořeněně - mandlový závěr. Delikatesa k meditaci s potenciálem vyzrávání na dvě - tři dekády.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.