Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

Marchese Antinori získalo vinařství Stag’s Leap Wine Cellars

Marchese Antinori získalo vinařství Stag’s Leap Wine Cellars

Antinori
Stag's Leap Wine Cellars

Italská skupina Marchesi Antinori uzavřela dohodu o koupi vinařství Stag's Leap od Ste. Michelle Wine Estates. Piero Antinori navštívil Napu v roce 1985 a navázal silné přátelství se zakladatelem Stag's Leap Warrenem Winiarskim, který se v roce 2007 rozhodl vinařství prodat. Společnost Ste. Michelle Wine Estates v letošním roce koupila 85% podíl ve Stag's Leap od Winiarského a zbývajících 15% získala skupina Antinori.


Partneři spolupracovali posledních 16 let a pomohli Stag's Leap jít získat úspěch a popularitu. Marchese Antinori jsou nyní připraveni převzít plnou zodpovědnost. Transakce má být ukončena do konce června a prodejní cena nebyla zveřejněna.

Piero Antinori, který je nyní čestným prezidentem Marchesi Antinori, řekl: „V životě je málo příležitostí, kdy je k dispozici koupit tak důležité a historické vinařství, jako je Stag's Leap. Musím poděkovat Jste. Michelle Wine Estates pro tuto skvělou příležitost, která nám byla dána. Já a moje rodina jsme hrdí, že mám možnost splnit slib, který jsem dal mému příteli Warrenovi Winiarskému před 16 lety, zachovat dědictví a hodnoty takového prestižního vinařství, jako je Stag's Leap Wine Cellars.“

Cabernet Sauvignon z roku 1973 z vinařství Stag's Leap v roce 1976 porazil Château Mouton-Rothschild a Château Haut-Brion v Judgment of Paris, kterou pořádal Steven Spurrier. Toto vítězství pomohlo dostat oblast Napa Valley na mapu světa s vínem a zlepšilo reputaci Stag's Leap. Někdy se mluví o Stag's Leap jako o jednom z „prvních výrůstků“ v údolí Napa.

Jste. Michelle dohlížela na úspěšné období, ale nyní soustředí na severozápadní Pacifik. V roce 2021 Altria Group prodala Ste. Michelle do soukromé investiční společnosti Sycamore Partners za 1,2 miliardy dolarů, což podnítilo změnu strategie.

Shawn Conway, generální ředitelka Ste. Michelle, řekla: „Naše kořeny letos dosáhly  90 let a jsou na severozápadním Pacifiku. Tam je také budoucnost naší společnosti. Tento krok nám umožňuje lépe soustředit naši energii a zdroje na část našeho podnikání s největším potenciálem růstu portfolia v severozápadním Pacifiku.“ Marchese Antinori se ukázal jako přirozený nákupčí pro Stag's Leap, který vlastní 120 hektarů vinic v Napa Valley (Antica).

Rodina Antinori patří mezi nejstarší šlechtické rodiny na světě. Vinná réva kultivují nepřetržitě od 14. století. Historii klanu zvelebuje více než 26 generací. V současnosti vinařství vede Piero Antinori se svými třemi dcerami. Ve vinařském světě jméno Antinori patřilo mezi nejvlivnější při vytváření nové a nejvyšší kategorie v oblasti Chianti Classico – Gran Selezione. V portfoliu se nachází několik usedlostí s jedinečnými víny. Badia a Passignano v Chianti, Castello della Sala v Umbrii, Fattoria Aldobrandesca v Maremmu, La Braccesca v Montepulcianu, Pian delle Vigne v Montalcině nebo Tormaresca v Apulii. Na vrcholu kvality stojí fenomenální Solaia, Tignanello nebo Guado al Tasso v Bolgheri. Mimo Itálie Marchese Antinori vlastní vinařství iv Napa Valley, v Chile (Haras de Pirque) a v Maďarsku (Tűzkő Birtok).

 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.