Zpět Detailní filtr
Zpět
Spaghetti Sgambaro s grilovanou cuketou, paprikou, rajčaty - RECEPT a tip na víno

Spaghetti Sgambaro s grilovanou cuketou, paprikou, rajčaty - RECEPT a tip na víno

Párování jídla a vína
Museum

V každé domácnosti jsou těstoviny vždy po ruce. Pokud nim přidáte zeleninu, která právě dozrává v zahradě / cuketu, papriku a rajčata / s olivovým česnekem a parmazánem, vytvoří rychlou a lehkou večeři.

Skvělým společníkem bude k nim novinka v našem portfoliu unikátní španělské růžové víno Las Musas z ročníku 2020.

 


Těstoviny Sgambaro

Italské těstoviny Sgambaro jsou vyrobeny z tvrdé pšenice, která pochází ze severní Itálie. Sgambaro je rodinný podnik, který v roce 1947 založil Tullio Sgambaro a denně vyrobí 150 tun těstovin. Firma vyrábí 4 řady těstovin - Yellow Label, BIO Label, Minicuccioli a Bigoli Nobili. Yellow Label jsou těstoviny vyrobeny z tvrdé pšenice Marco Aureliono, která patří k nejlepším v Itálii. Pšenice se pomalu zpracovává a déle suší při nízkých teplotách, aby se zachovaly její organoleptické vlastnosti.

Spaghetti Sgambaro s grilovanou cuketou, paprikou, rajčaty

Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: pro 4 osoby 

 

Ingredience
spaghetti 500 g
2x cuketa
1 větší paprika
400g rajčat
pepř
sůl 
oregáno
olivový olej
parmezán

 

Inspirujte se dalšími recepty na našem blogu

Recept připravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno doporučila sommeliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk a cz.

Postup

1.  Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě "al dente". Scedíme a necháme okapat.

2.  Nachystáme si hlubší pánev, rozehřejeme na sucho a vložíme do ní nakrájené rajčata, cuketu nakrájenou na nudličky a papriku na lodičky.

3.  Opečeme na mírném ohni na sucho z každé strany asi 5 minut, pokapeme olivovým olejem a opepříme malou lžičkou oregana, pepřem a solí podle chuti.

4.  Do pánve přidáme špagety a vše dobře promícháme. Servírujeme na talíři a ozdobíme hoblinami parmezánu.

 

Sommeliérka doporučuje vhodné víno 

Grilovaná cuketa, paprika a rajčata jsou typické pro středomořskou kuchyni, zejména pro jižní pobřeží Itálie, Francie i Španělska. Víno Las Musas z vinařství Finca Museum je ve vůni jemné a elegantní, v chuti překvapí svou komplexní a bohatou strukturou a také skvělou svěží kyselinkou. Výborně se propojí s chutí těstovin s grilovanou zeleninou a parmezánem.

Doporučení sommeliérky:

Museum Las Musas 2020

Růžové víno - suché - Cigales DO - Španělsko

Unikátní růžové víno, které pochází z 2ha vinohradu Las Canteras, který byl vysazen v roce 1937 několika bílými i modrými odrůdami s převahou Garnacha, Tempranilla, Albilla Mayor a Verdejo. Nachází se v nadmořské výšce 768 m nad mořem na jihovýchodně orientovaném svahu. Chudá oblázkovo hlinitá půda přispívá k velmi nízkým výnosům. Hrozny se sklízí a vinifikují společně. Nefiltrované vyzrává 3 měsíce v dubových sudech. Do číslovaných lahví se plní jen jemně čiré. Světle růžová barva. Příjemná vůně peckového ovoce, bílých květů s jemným dotykem biskvitu. Komplexní a jedinečné růžové víno se schopností zrát. Limitovaná produkce a velká rarita! Ukázat víno na eshopu.

Vinařství Finca Museum 

Finca Museum bylo založeno v roce 1999 a patří pod Baron de Ley. Jde o první projekt skupiny mimo D.O.Ca Rioja. Po letech hledání našlo vinařství ideální místo v oblasti Cigales. Vína z této oblasti stojí ve stínu sousední a slavnější oblasti - Ribera del Duero. Kamenité půdy s nízkým organickým materiálem a vliv kontinentálního podnebí s prudkými změnami teplot, nabízí ideální podmínky vyrábět jedinečné červená vína s vlastní osobitostí. V některých případech i 100leté vinohrady s nadmořskou výškou do 800 metrů nad mořem rodí Tempranillo (Tinta del Pais), ze kterého vyrábějí velká vína.

Recept připravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno doporučila sommeliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk a cz.

 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.