Limitovaná akce Viajur -15%

right-arrow
Zpět Detailní filtr
Zpět

Letní akce - Ke společenské hře Vinohraní získáte nyní zdarma víno Reya Sauvignon Blanc. UKÁZAT HRU

Významné novinky na planetě vína

Významné novinky na planetě vína

Kanonkop
Terra Serena
Gurdau
J.Stávek
Sonberk
Ayala

Rok 2020 nám všem přinesl kvůli koroně množství starostí a omezení. Ale přesto jsme vám dovezli mnoho nových vín a rozšířili sortiment o nová vinařství.

Prostě jsou to novinky, které stojí za přečtení a ochutnání.


 

PINK Prosecco

Asi nejvíce očekávaným vínem roku 2020 bylo uvedení na trh prvního ročníku růžového Prosecca. V portfoliu společnosti máme hned dvě v nabídce z vinařství Terra Serena PINK a Prosecco Rosé 2019. Rodina Serena produkuje šumivá vína v oblasti Veneto více než jedno století.

Prosecco Rosé podle stanovených přísných pravidel musí pocházet z oblasti Treviso DOC a Prosecco DOC Rosé musí být vyrobeny z 85-90 % odrůdy Glera a 10-15 % Pinot Nero.

Hodnocení sommeliérky: Terra Serena Prosecco DOC Rosé Brut Millésimato je delikátní růžové Prosecco s harmonickou strukturou a příjemným ovocným závěrem. Výborný aperitiv, který nastartuje Vaše chuťové buňky. Výborný společník ke grilovanému lososu, krevetám a mořským plodům, taktéž k pečené krůtě, kachně či křepelce.

Více info na našem blogu:

Vánoční novinka - Prosecco Rosé

Ayala - luxusní šampaňské 

Ke konci roku představil výrobce champagne Ayala speciální edici vína. Champagne Ayala N° 7 Brut 2007 bylo vytvořeno ke 160. výročí založení domu Ayala. Hrozny pochází ze 7 grand cru vinic z výjimečného ročníku 2007.

Popis sommeliéra: "Ayala N ° 7 Brut 2007 má světlou zlatavou barvu Champagne s jemným pravidelným perlením. Příjemná ovocná vůně s dominancí žlutých mirabelek, zralých meruněk s jemným dotykem kandovaného zázvoru a lučního medu . Bohatá a zároveň jemná krémová struktura s výbornou harmonií a svěží kyselinkou, minerální v závěru. Elegantní, delikátní a komplexní Champagne v klasickém stylu."

Co číst:

Novinka od Champagne Ayala

Unikátní víno z Afriky

Kanonkop patří k předním rodinným vinařstvím Jižní Afriky v oblasti Stellenbosch, které již několik let patří k stálicím naší společnosti Corner. V roce 2020 se poprvé na slovenském a českém trhu objevilo víno Pinotage Black Label 2017, které pochází z původních vinic vysazených v 50 letech dvacátého století na univerzitě v Stellenbosch.

Hodnocení sommelierky: Barva je purpurově rubínová až neprůhledná. Intenzivní vůně ovoce s dominancí jahod a červeného rybízu s výraznou stopou sladkého koření a šípových růží. Chuť je plná, ovocná, zralé švestky, rybíz a hořká čokoláda. Výborná práce se sudy, integrované taniny a zachována svěžest. Elegantní a komplexní víno s krásnou strukturou a dlouhým potenciálem 20-25 let.

Odkaz na víno:

Kanonkop Pinotage Black Label 2017

 

 

En Primeur nabídka

Po krátké přestávce Corner přinesl všem milovníkům vín z oblasti Bordeaux možnost opět se zapojit do nákupu En Primeur. Ročník 2019 má všechny atributy zařadit se k nejlepším za poslední dvě dekády. Možnost vlastnit část vín, které leží ještě v sudech prestižních château patří k nejvzrušujícím důvodům, proč se zapojit do kampaně En Primeur.

Z velkého množství vín na aktuálním En Primeur sommeliér Rastislav Šuták spolu se spolupracovníky společnosti Corner vybral zajímavá vína. Všechny reprezentují vynikající nákup s ohledem na jejich kvalitu a klasifikaci.

Vína z aktuální kolekce En Primeur nabízíme v limitovaném počtu, což znamená, že s nákupem netřeba vyčkávat. Naskladňovat se začnou nejdříve na podzim 2021, postupně až do jara 2022.

Více info o En Primeur: Představujeme vína En Primeur

Nová vinařství z Moravy

V posledních desetiletích se Morava vyšvihla v kvalitě výroby vína i její propagaci. Díky podpoře vinařského fondu a soudržnosti českých a moravských vinařů vzniklo 7 sdružení VOC - Víno originální certifikace (Mělník, Blatnice, Modré Hory, Mikulov, Pálava, Znojmo a Valtice). Po dlouhém a náročném výběru kvalitních vín z Moravy jsme zařadili do portfolia společnosti Wineplanet.sk a Wineplanet.cz čtyři zajímavé a originální vinařství. Sonberk z Mikulovské podoblasti, z Velkopavlovické podoblasti rodinné vinařství J. Stávek a Gurdau.

Více info: 

Vína z Moravy – Novinka v nabídce

Ročník 2020 z pohledu slovenských a moravských vinařů

 

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.