Zpět Detailní filtr
Zpět

SUMMER SALE - vína v akci -30% NAJDETE ZDE

Blog na téma Villa Maria

Odejít z tématu

S růžovým vínem po celý rok v kuchyni

27. 06. 2024
Villa Maria
Ayala
Párování jídla a vína
Serena 1881
Freixenet

Růžové víno bylo kdysi považováno jen za letní víno. Ale stále více lidí pijí růžové víno po celý rok při každé příležitosti. Co si k němu dát? Stejně jako u bílého nebo červeného vína, nejlepší kombinace závisí na stylu vína, které pijete a na tom, zda je suché, sladké nebo šumivé.

Číst víc >

Vínem a sýrem proti Alzheimerovi

06. 06. 2024
Villa Maria
Santa Cristina

Studie zjistila, že víno a sýr jsou perfektním spojením pro prevenci Alzheimerovy choroby. Nový výzkum zjistil korelaci mezi konzumací sýra, červeného vína a nižším rizikem vzniku několika kognitivních chorob.

Číst víc >

Zajímavá fakta o Chardonnay

14. 05. 2024
Villa Maria
Chardonnay
Escarpment

Chardonnay je jednou z nejpopulárnějších bílých odrůd, která se pěstuje prakticky ve všech částech světa. Ve skutečnosti je Chardonnay 5. nejrozšířenější odrůdou na světě. Za svůj úspěch vděčí své vyvážené chuti, která zahrnuje v sobě terroir i talent vinaře. Mezinárodní den Chardonnay slavíme 21. května.

AKCE: Chardonnay až -20% do 31. 5. 2024

 

Číst víc >

Jarní salát s chřestem a TIP na víno

10. 05. 2024
Villa Maria
Párování jídla a vína

Máte po zimě chuť na něco lahodného a zároveň zdravého? Připravte si jarní salát od Lenky a užijte si jeho vynikající chuť. Samozřejmě vám k salátu doporučujeme také víno. Nejlépe si jarní salát vychutnáte s bílým vínem Sauvignon Blanc z vinařství Villa Maria.

AKCE: Sauvignon až -20% do 31. 5. 2024

Číst víc >

3. května slavíme Mezinárodní den Sauvignonu Blanc

03. 05. 2024
Villa Maria
Sauvignon

Den věnovaný oslavě jedné z nejpopulárnějších odrůd vína na světě. A jak ho lépe oslavit, než tím nejlepším Sauvignon Blanc z Villa Marie. Vytvořený zkušenými vinaři, uprostřed jedinečné krajiny kombinující sluncem zalité kopce a řeky, se nepodobá žádnému jinému. Pozvedněme tedy pohár Sauvignonu, který dostal Nový Zéland na světovou mapu vín.

AKCE: Sauvignon až -20% do 31. 5. 2024

Číst víc >

Malbec = hvězda Argentiny

10. 04. 2024
Villa Maria
Malbec
Mascota Vineyards
Rutini
Alfa Crux
Odrůda Malbec, známá svou sytou fialovou barvou a bohatou strukturou tříslovin, se pěstuje ve vinařských oblastech po celém světě, včetně jihozápadní…
Číst víc >

Ročník 2024 ve vinařství Villa Maria

02. 04. 2024
Villa Maria
Vyhlídky ročníku 2024 na Novém Zélandu jsou již jasné. Výjimečné hrozny překypující přirozenou aciditou a koncentrovanou chutí. „Netrpělivě očekáváme…
Číst víc >

Jarní kombinace s vínem

02. 04. 2024
Villa Maria
Párování jídla a vína
Museum
Špalek
Santa Cristina
Jaro přináší spoustu čerstvých ingrediencí a chutí, které nabízejí skvělou příležitost pro objevování různých kulinářských kombinací. Během této…
Číst víc >
Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.